Skip to content
Unieke Tanzania reizen
Afspraak op locatie mogelijk!
Complete (droom)reizen

10 daagse Kilimanjaro expeditie

De Lemosho-route is een van de mooiste en langste routes om de Kilimanjaro te beklimmen. Het landschap en de uitzichten zijn spectaculair en het slagingspercentages om de top te bereiken is hoog. De klim begint op de westelijke plek van de Kilimanjaro. Op dag drie voegt het pad zich bij de populaire Machame-route, maar de eerste twee dagen op de berg zijn redelijk rustig, met weinig andere klimmers in de buurt. Hoewel Lemosho een duurdere route is, geeft het klimmers voldoende tijd om goed te acclimatiseren.

Tijdens je klim staat een professioneel team van gidsen, dragers en koks je bij. Zebra-safari’s heeft de beste gidsen geselecteerd deze, professionele gidsen hebben veel ervaring, en ze hebben een hoog slagingspercentage. Om uw veiligheid te garanderen, controleren ze dagelijks uw hartslag en zuurstofsaturatie.

Nadat uw boeking is bevestigd, sturen we u een uitgebreide Kilimanjaro-paklijst.

Kijk voor een overzicht van alle mogelijkheden op Kilimanjaro beklimmen.

Dag 1: aankomst kilmanjaro – moshi

Bij aankomst op Kilimanjaro International Airport, zal onze chauffeur u naar het hotel brengen. Kom tot rust en neem de tijd om te ontspannen en te wennen aan de Afrikaanse sfeer. Het is mogelijk om voor aanvang van de klim een ​​extra rustdag te boeken, zodat je voldoende tijd hebt om te acclimatiseren en te herstellen van de vlucht. Deze extra dag vergroot je kansen om de top te bereiken.

OPMERKING: De onderstaande hotels zijn suggestie voor de eerste en laatste nacht. Afhankelijk van uw voorkeur kunnen wij u in Moshi diverse mogelijkheden bieden, van eenvoudige tot luxe accommodaties. De keuze is aan jou!

Accommodaties:

Categorie A: Kilemakyaro Mountain Lodge

Categorie B: House of West Kili

Categorie C: Weru Weru River Lodge

Dag 2: lemosho trailhead (2.000 m / 6.561 ft) – big tree camp (2.800 m / 9.186 ft)

Hoogtewinst: 800 meter / 2624 voet

Vandaag haalt onze  chauffeur u op en brengt u naar Londorossi Gate aan de westkant van de Kilimanjaro om de toegangsformaliteiten te regelen. Voordat je aan de klim begint, brengt hij je voor de lunch naar Lemosho Trailhead. De klim begint met een gemakkelijke wandeling door dicht bos waar je buffels en apen kunt spotten, zoals de zeldzame zwart-witte colobus apen. De klim van deze eerste dag duurt slechts ongeveer 3 uur, over een smal pad met een paar steile stukken.

Dag 3: big tree camp (2.800 m / 9.186 ft) – shira 2 camp (3.800 m / 12.467 ft)

Hoogtewinst: 1.000 meter / 3.280 voet

Vandaag wordt een lange dag (7-8 uur lopen) aangezien het pad steil is, zijn er verschillende pauzes nodig. Je trekt over een plateau van met gras begroeide heidevelden en landschap met vulkanische rotsen. Dit pad leidt je naar prachtige uitzichten op de Kibo-top en Shira Ridge. Shira is een van de drie vulkanische toppen van Kilimanjaro. Deze gestage klim over de heidevelden van het Shira Plateau eindigt bij Shira 2 Camp.

Dag 4: shira camp 2 (3.800 m / 12.467 ft) – barranco camp (3.850 m / 12.631 ft)

Hoogtewinst: 750 meter / 2.460 voet

Hoogteverlies: 700 meter / 2296 voet

Je trektocht begint met een klim van Shira Camp naar Lava Tower – een 91 meter hoge vulkanische rots. Dit deel duurt ongeveer 4 uur en biedt een prachtig uitzicht. Na het bereiken van de Lava-toren, daal je af naar Barranco Valley. Tijdens deze klim van 1-2 uur  komt je langs surrealistische 5 meter hoge bloeiende planten. Deze afdaling is een geweldige oefening voor de snelle afdaling na het bereiken van de top. Je slaapt in een kamp in Barranco Valley aan de voet van de indrukwekkende Barranco Wall (zelfde hoogte als de vorige dag) om je lichaam te helpen acclimatiseren.

Dag 5: barranco camp (3.800 m / 12.631 ft), via karranga camp (3.950 m / 12.959 ft) naar barafu camp (4.600 m / 15.091 ft)

Hoogtewinst: 750 meter / 2.460 voet

Voor veel klimmers is dit vanwege het avontuur het beste deel van de route. Je begint met een afdaling naar de voet van de Barranco Wall en beklimt dan een steile klif. Bovenop de Barranco Wall word je beloond met prachtige uitzichten. Vanaf de top van deze berg is het een cirkel  van heuvels en valleien. Aan uw linkerhand is de waarneming van Kibo spectaculair en aan uw rechterhand ziet u Mount Meru. De tocht gaat verder over hellingen tot je aankomt bij Barafu Camp, gelegen net onder de Kilimanjaro-top. Vandaag bestaat uit een lange actieve klim van 8-10 uur. Het is ook mogelijk om dit op te splitsen in 2 dagen om je lichaam meer tijd te geven om te acclimatiseren.

Dag 6: barafu camp (4.600 m / 15.091 ft) – uhuru peak (5.895 m / 19.340 ft) – mweka camp (3.110 m / 10.203 ft)

Hoogtewinst: 1.295 meter / 4.248 voet

Hoogteverlies: 2.785 meter / 3.137 voet

Rond middernacht begin je aan het laatste deel van de reis, 6-8 uur omhoog klimmen naar Uhuru Peak (top). Dit is het meest uitdagende deel van de trektocht vanwege de sterke toename van hoogte, kou en duisternis. Als de zon opkomt, kom je aan bij Stella Point. Een adembenemend uitzicht om de rode zonsopgang boven Mawenzi Peak te zien, die langzaam geel wordt. Na nog een uurtje lopen kom je aan op het hoogste punt van de Kilimanjaro, de Uhuru Peak. Vier je prestatie op de top terwijl je uitkijkt op een ongelooflijk uitgestrekt landschap van sneeuw en torenhoge bergtoppen. Vanaf de top begin je aan je afdaling langs het rotsachtige pad naar Stella Point en Barafu Camp, na 6 uur komt je aan in Mweke Camp. Geniet van uw laatste diner op de berg en van een goede nachtrust.

Dag 7: mweka camp (3.110 m / 10.203 ft) – mweka gate (1.830 m / 6.000 ft) – moshi

Hoogtewinst: 1280 meter / 4199 voet

Deze laatste tocht naar beneden brengt je in 2-3 uur door het prachtige bos naar de Mweke Gate. Je hebt  kans om apen te spotten. Bij de poort kun je, je certificaat ophalen. Je chauffeur brengt je naar je hotel in Moshi om te relaxen, te douchen en te genieten van een heerlijk diner en nachtrust.

Dag 8 en 9: moshi airport

Vandaag kunt u ontspannen in de lodge of de omgeving verkennen. U kunt ervoor kiezen om uw reis te verlengen met een prachtige Tanzania Safari. Een andere optie is om te ontspannen op het tropische eiland Zanzibar of een van de andere exotische strandbestemmingen Pemba Island en Mafia Island. Als je ervoor kiest om na je Kilimanjaro-trek naar huis te vliegen, kom je op dag 9 weer thuis.

Hoe fit moet je zijn om de kilimanjaro te beklimmen via de lemosho-route?

De beklimming van de Kilimanjaro is een echte uitdaging vanwege de hoogte, stijgingssnelheid en verschillende temperaturen. Tijdens een gemiddelde klim dag loop je 6-7 uur per dag. Als je gezond en fit bent, is het absoluut binnen handbereik. Er zijn veel dingen die u kunt doen om uw kansen om de top te bereiken te vergroten en ervoor te zorgen dat u van de trektocht geniet. Het is belangrijk dat u de tijd neemt. Wandel niet te snel, zodat uw lichaam de tijd heeft om zich aan te passen en te acclimatiseren. In goede conditie zijn maakt de klim ook veel gemakkelijker. Ga een paar maanden voor de klim wandelen, vooral meerdaagse wandelingen zijn een uitstekende training. Maar ook hardlopen en aerobics zijn een goede voorbereiding. Het is altijd moeilijk te voorspellen wie er last krijgt van hoogteziekte. Gelukkig biedt de Lemosho-route goede mogelijkheden om ‘hoog te lopen en laag te slapen’, wat essentieel is om hoogteziekte te voorkomen. Deze route (met extra dag om te acclimatiseren) geeft klimmers voldoende tijd om goed te acclimatiseren en de paden zijn redelijk goed. Op deze route naar de top ervaren niet veel mensen hoogteziekte.

Door 1 extra dag aan je klim toe te voegen, verklein je de kans op hoogteziekte. Doordat je de klim over meer dagen spreidt en je lichaam meer tijd krijgt om te wennen aan de grotere hoogte. We raden je echt aan om dit te doen om de kans op de top te vergroten. De kosten van deze extra dag bedragen $ 420, – per persoon.

Als je advies wilt om je voor te bereiden op het beklimmen van de Kilimanjaro, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Prijsinformatie

10 daagse Kilimanjaro hiking

2 personen

Alle seizoenen € 2187,-

Nog even genieten?

Na alle inspanning een paar dagen genieten aan het strand!