Skip to content
Unieke Tanzania reizen
Afspraak op locatie mogelijk!
Complete (droom)reizen

11 daagse Tanzania Safari

Deze 11-daagse safari in Tanzania inclusief een strandvakantie is een van onze bestsellers! Deze tour neemt je mee naar de natuurlijke schoonheid van Noord-Tanzania, waar je veel dieren in het wild en schilderachtige landschappen zult zien naar ‘s werelds mooiste tropische stranden.

Deze privé safari biedt u de flexibiliteit om in uw eigen tempo te reizen, precies zoals u het wilt. Je hebt een privé-safarivoertuig en gids. De hotels die wij voor u hebben geselecteerd tijdens deze safari zijn van categorie A. Laat het ons weten als u meer luxe wilt, wij hebben nog andere mooie accommodaties, die Zebra-safari’s voor u kan reserveren.

Dag 1: Aankomst Kilimanjaro – Arusha

Bij aankomst op Kilimanjaro International Airport wordt u hartelijk ontvangen door een chauffeur van Zebra Safaris. Buiten bij het vliegveld ontmoet u de chauffeur, die u naar uw eerste uitgekozen accommodatie brengt. Dit is een aankomst dag en maaltijden zijn niet inbegrepen. 

U accommodatie bevindt zich rondom Arusha stad, waar u met open armen wordt ontvangen door het personeel met een welkom drankje.

Accommodaties : 

Ambureni coffee lodge : Ambureni Coffee Lodge

Under the shade : Under the Shade Safari Lodge

 

 

Dag 2 en 3: Tarangire National Park

Vandaag vertrek je na het ontbijt naar Tarangire National Park voor een game drive van een hele dag. De Tarangire River slingert door het park en de wilde dieren reizen lange afstanden; aangetrokken tot de enige permanente rivier van het gebied. De 1,096 vierkante mijl beschermde gebieden herbergen een grote verscheidenheid aan wild, zoals: gnoes, olifanten, zebra’s, gazellen, elanden gerenuks, leeuwen en luipaarden. Uitgestrekte graslanden, bestrooid met af en toe een acacia- of baobabboom, bieden de optimale omstandigheden voor het bekijken van wilde dieren. Vogelliefhebbers krijgen de kans om meer dan 500 vogelsoorten te zien, waaronder: yellow-collered lovebirds, Rufous-tailed weavers, Ashy starlings, Stocking-thighed ostriches en Kori bustards.  Lunchen doen we in het park en na de lunch rijdt u naar de lodge waar u tijd heeft om te ontspannen of een begeleide natuurwandeling te maken.

Accommodaties: 

Camp Angata Tarangire – www.angatacamps.com/tarangire

Osupuko Tarangire Lodge  www.osupukolodges.com

Dag 4: Serengeti National Park

Vandaag vertrekken we naar het Serengeti National Park. Het park staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en de locatie van de beroemde jaarlijkse migratie van meer dan een miljoen gnoes. Andere wilde dieren zijn zebra’s, gazellen, buffels, olifanten en giraffen, samen met roofdieren zoals leeuwen, cheeta’s en luipaarden. Ochtend- en middag game drives.

 Accommodaties: 

Serengeti Heritage Camp – Heritage Camps and Lodges

Lake Masek Tented camp – Lake Masek Tented Lodge

 

Dag 5 en 6: Serengeti National Park

Deze twee dagen verkennen Zuid of Noord-Serengeti is afhankelijk van het seizoen (december-maart: zuidelijk en juni-oktober: noordelijk) met ochtend- en namiddag gamedrives op zoek naar migratie van gnoes, katachtige, nijlpaarden, gazellen en andere dieren.

Accommodaties: 

Serengeti Heritage Camp – www.heritagecampsandlodges.com

Lake masek Tented lodge – Lake Masek Tented Lodge

 

Dag 7: Ngorongoro Krater

Vandaag vroeg in de ochtend dalen we af in de Ngorongoro Krater. Werelderfgoed en vaak het 8e wereldwonder genoemd, Ngorongoro krater is een ingestorte vulkaan, 10 bij 12 mijl in diameter. Door de permanente beschikbaarheid van gras en water worden dieren het hele jaar door aangetroffen. Ngorongoro is een van de meest spectaculaire jachtgebieden van Afrika en bevat een indrukwekkende verscheidenheid aan dieren in het wild, waaronder de zwarte manen leeuw, de zeer bedreigde zwarte neushoorn; kuddes gnoes, zebra’s, olifanten en nijlpaarden, We zullen genieten van een picknicklunch in de krater – Middagrit naar de lodge op tijd voor zonsondergang – Ontspan of maak een koffieplantagetour op het terrein.

Accommodatie::

Baghayo karatu – Baghayo Garden Suites

Marera Valley Lodge – Marera valley lodge

Wilt u overnachten in de Ngorongoro krater? Vraag naar de mogelijkheden.

Dag 8: VLIEG NAAR ZANZIBAR, TEMBA OF MAFIA EILAND

Na het ontbijt rijdt u naar de luchthaven van Arusha, voor de vlucht naar één van de mooie eilanden. Bij aankomst op de Airport, brengt een medewerker van Zebra-safari’s u naar uw hotel. De afstand is afhankelijk van de keuze van het hotel. De auto/bus is voorzien van airco.

Maaltijden: HB (logies, ontbijt en diner)

 

Resort: Zanzibar Fun Beach Resort – www.fun-zanzibar.com/

Resort: Pemba lodge – www.pembalodge.com/ – Manta resort – www.themantaresort.com/

Resort: Mafia eiland – www.mafialodge.com

Dag 9 EN 10: On the beach

De komende twee dagen ga je lekker ontspannen en relaxen, zwemmen, snorkelen, duiken of gewoon niets doen.  Genieten van de oceaan en het ontspannend tempo van één van de schitterende eilanden.

Optioneel: Snorkelen en duiken (extra kosten)

Dag 11: Vertrek

Vrije ochtend en transfer naar het vliegveld voor de terugvlucht.

Prijs informatie

11 daagse safari

2 personen

Laagseizoen (april, mei en november) = €3730 per persoon
Hoogseizoen (de rest van de maanden) = €4093 per persoon

*Kortingstarieven worden gebruikt voor personen onder de 14 jaar (worden berekend na uw aanvraag)

prijs inclusief:

-Alle transfers bij aankomst en vertrek.

-Alle overheidsbelastingen en -heffingen.

-Accommodaties

-Game drives door de nationale parken

-Luxe privé 4 × 4 Safari Jeep met uitklapbaar dak en grote ramen, speciaal ontworpen voor safaritochten

-Engelssprekende privégids tijdens de hele safari

-Alle tarieven om de parken te bezoeken, inclusief crater fees

-Alle kosten om de dorpen te bezoeken

-Ontbijt, lunch en diner tijdens uw safari (volpension), met uitzondering van dag 1, omdat u hoogstwaarschijnlijk ’s avonds aankomt

– 24/7 service van ons lokale kantoor in Tanzania en Nederland

-Vers drinkwater in de safari jeep

Prijs exclusief:

– Internationale vliegtickets.

– Reis en annulering verzekering.

– Reserveringskosten € 25.

– PRC-test.

– Alle andere activiteiten zoals ballonvaart, fietsen huren, culturele tours.