Skip to content
Unieke Tanzania reizen
Afspraak op locatie mogelijk!
Complete (droom)reizen

5 DAGEN SAFARI IN TANZANIA

Bezoek twee prachtige parken in het noorden van Tanzania tijdens deze 5-daagse Tanzania-safari. De Ngorongoro-krater is een van de redenen waarom de meeste mensen komen. Bezoek Tarangire National Park, de thuisbasis van Afrika’s grootste concentratie van dieren in het wild, waaronder de Big Five. Als u van olifanten houdt, is Tarangire National Park de place to be. Het staat bekend om zijn majestueuze baobabbomen en heeft de grootste concentraties olifanten ter wereld.

Deze privésafari geeft u de flexibiliteit om in je eigen tempo te reizen, hoe u maar wilt. u heeft een privé safarivoertuig en gids tot uw beschikking. De hotels die we voor u hebben geselecteerd op deze safari zijn Grade A. Laat het ons weten als u meer luxe wilt, Zebra safari’s heeft andere mooie accommodaties die we voor u kunnen boeken.

 

DAG 1: AANKOMST LUCHTHAVEN VAN KILIMANJARO – ARUSHA

Bij aankomst op Kilimanjaro International Airport wordt u hartelijk ontvangen door een chauffeur van Zebra Safaris. Buiten bij het vliegveld ontmoet u de chauffeur, die u naar uw eerste uitgekozen accommodatie brengt. Dit is een aankomst dag en maaltijden zijn niet inbegrepen. 

U accommodatie bevindt zich rondom Arusha stad, waar u met open armen wordt ontvangen door het personeel met een welkom drankje.

U heeft de keuze uit 4 verschillende accommodaties:

3 degrees Hotel : Destination 3 Degrees Hotel and Restaurant

Ambureni coffee lodge : Ambureni Coffee Lodge | Hotel Lodge in Arusha Tanzania

Forrest Hill carnival : foresthill.co.tz

Under the shade : Under the Shade Safari Lodge

 

DAG 2: TARANGIRE NATIONAAL PARK

Vandaag vertrek je na het ontbijt naar Tarangire National Park voor een volledige dag gamedrive. De Tarangire-rivier kronkelt door het park en dieren in het wild leggen lange afstanden af; aangetrokken door de enige permanente rivier in de regio. De 1096 vierkante mijl aan beschermde gebieden herbergen een grote verscheidenheid aan wild, zoals: gnoes, olifanten, zebra’s, gazellen, elanden, gerenuks, leeuwen en luipaarden. Uitgestrekte weiden, soms met acacia’s of baobabs, bieden de beste omstandigheden om wilde dieren te observeren. Vogelliefhebbers krijgen de kans om meer dan 500 soorten vogels te zien, waaronder: geelkraagtortelduifjes, roodstaartwevers, grauwe spreeuwen, struisvogels met lage keel en koritrappen. We lunchen in het park en na de lunch ga je naar de lodge waar je tijd hebt om te ontspannen of een begeleide natuurwandeling te maken.

 

Accommodatie : Osupuko Tarangire Lodge.   www.osupukolodges.com

DAG 3: CULTURELE ERVARING

Na een vroeg ontbijt bezoekt u een authentiek Masai-dorp: geweldige mogelijkheden om de lokale Masai te bezoeken en ermee om te gaan. Ga dan naar Losirwa Primary School voor een rondleiding. Middagstop in het toeristische dorp Mto wa Mbu. Tijdens je wandeling door het dorp kun je de manier van leven van deze landelijke gemeenschap observeren en genieten van een lunch bereid door een lokale familie die uitleg geeft over de verschillende culinaire hoogstandjes en hoe ze worden gemaakt. Het is leuk om rond de bananenplantage te gaan of een fietstocht te maken. Deze kunt u bij ons boeken, om zeker te zijn van een gids. De eigenaar Sunday heeft opgeleide gidsen om je door het dorp Mto wa Mbu/Lake Manyara te brengen. Maar u kunt ook een bezoek ter plaatse boeken.

U heeft de keuze uit 4 verschillende accommodaties:

Olea Africana Lodge Karatu – OLEA AFRICANA LODGE KARATU

Motto cottage – Motto Cottages

Baghayo karatu – Baghayo Garden Suites

Country lodge – Country Lodge Karatu

Dag 4 : NGORONGORO KRATER

Vroeg in de ochtend rijd je 1 uur van Karatu naar Ngorongoro Conservation Area. De weg voert je over de Great Rift Valley, door het kraterbos, naar de opvallende Ngorongoro krater. Deze ingestorte vulkaan is het belangerijkste kenmerk van de regio en creeert een uniek ecosysteem met een grote verscheidenheid aan vegetatie. Geniet vande prachtige kleuren van de landschappen en de rijkdom van de dieren.
De krater is de thuisbasis van Afrika`s grootste consentratie van dieren in het wild, zoals olifanten, leeuwen, buffels, nijlpaarden en zelfs de zeldzame zwarte neushoorn. Dit is een van de beste plekken om alle big five te spotten. Het uitzicht vanaf de krater rand op de kraterbodem is geweldig. 
Vanwege zijn natuurlijke schoonheid wordt de Ngorongoro-krater gekozen als een van de zeven natuurwonderen van Afrika. 
Er zijn tal van activiteiten te doen in het Ngorongoro Conservation Area, zoals een bezoek aan een Maasai dorp of de olifantengrotten. 
 
Accommodaties :
 
Olea Africana lodge Karatu – OLEA AFRICANA LODGE KARATU

Motto cottage – Motto Cottages

Baghayo Garden suites – Baghayo Garden Suites

Country lodge karatu – Country Lodge Karatu

 

DAG 5: LUCHTHAVEN

VRIJE OCHTEND OM TE ONTSPANNEN OF ALLES TE ONTDEKKEN WAAR JE VAN HOUDT. UW BESTUURDER ZAL U LATER NAAR KILIMANJARO AIRPORT AFleveren VOOR UW VERTREKVLUCHT. OP DAG 6 GA JE TERUG NAAR HUIS.

WILT U UW SAFARI VERLENGEN MET EEN VAKANTIE AAN HET STRAND? TANZANIA BIEDT PERFECTE PARADIJS OM TE ONTSPANNEN NA JE SAFARI, ZOALS ZANZIBAR, PEMBA OF MAFIA-EILAND

PRIJS INFORMATIE

5 daagse safari

2 personen

Laagseizoen (april, mei en november) = €3544 per persoon
Hoogseizoen (de rest van de maanden) = €3637 per persoon

*Kortingstarieven worden gebruikt voor personen onder de 14 jaar (worden berekend na uw aanvraag)

PRIJS INCLUSIEF:

-Alle transfers bij aankomst en vertrek.

-Alle overheidsbelastingen en -heffingen.

-Accommodaties

-Game drives door de nationale parken

-Luxe privé 4 × 4 Safari Jeep met uitklapbaar dak en grote ramen, speciaal ontworpen voor safaritochten

-Engelssprekende privégids tijdens de hele safari

-Alle tarieven om de parken te bezoeken, inclusief crater fees

-Alle kosten om de dorpen te bezoeken

-Ontbijt, lunch en diner tijdens uw safari (volpension), met uitzondering van dag 1, omdat u hoogstwaarschijnlijk ’s avonds aankomt

– 24/7 service van ons lokale kantoor in Tanzania en Nederland

-Vers drinkwater in de safari jeep

PRIJS EXCLUSIEF:

– Internationale vliegtickets.

– Reis en annulering verzekering.

– Reserveringskosten € 25. 

– PRC-test.

– Alle andere activiteiten zoals ballonvaart, fietsen huren, culturele tours.