Skip to content
Unieke Tanzania reizen
Afspraak op locatie mogelijk!
Complete (droom)reizen

6 daagse Tanzania Safari

Bezichtig drie prachtige parken in het noorden van Tanzania tijdens deze 6-daagse Tanzania Safari. De Ngorongoro-krater is voor de meeste mensen een van de redenen om te komen. Bezoek Tarangire National Park, de thuisbasis van de hoogste concentratie wilde dieren in Afrika, waaronder de Big Five. Als je van olifanten houdt, moet je in Tarangire National Park zijn. Het staat bekend om zijn majestueuze Baobab-bomen en heeft de grootste concentraties olifanten ter wereld.

Deze privé safari biedt u de flexibiliteit om in uw eigen tempo te reizen, precies zoals u het wilt. Je hebt een privé-safarivoertuig en gids tot uw beschikking. De hotels die wij voor u hebben geselecteerd tijdens deze safari zijn van categorie A. Laat het ons weten als u meer luxe wilt, wij hebben nog andere mooie accommodaties, die Zebra-safari’s voor u kan reserveren.

Dag 1: Aankomst Kilimanjaro Airport – Arusha

Bij aankomst op Kilimanjaro International Airport wordt u hartelijk ontvangen door een chauffeur van Zebra Safaris. Buiten bij het vliegveld ontmoet u de chauffeur, die u naar uw eerste uitgekozen accommodatie brengt. Dit is een aankomst dag en maaltijden zijn niet inbegrepen. 

U accommodatie bevindt zich rondom Arusha stad, waar u met open armen wordt ontvangen door het personeel met een welkom drankje.

Accommodaties : 

3 degrees Hotel : Destination 3 Degrees Hotel and Restaurant

Ambureni coffee lodge : Ambureni Coffee Lodge | Hotel Lodge in Arusha Tanzania

Forrest Hill carnival : foresthill.co.tz

Under the shade : Under the Shade Safari Lodge

 

Dag 2: Tarangire National park

Vandaag vertrek je na het ontbijt naar Tarangire National Park voor een game drive van een hele dag. De Tarangire River slingert door het park en de wilde dieren reizen lange afstanden; aangetrokken tot de enige permanente rivier van het gebied. De 1,096 vierkante mijl beschermde gebieden herbergen een grote verscheidenheid aan wild, zoals: gnoes, olifanten, zebra’s, gazellen, elanden, gerenuks, leeuwen en luipaarden. Uitgestrekte graslanden, met af en toe een acacia- of baobabboom, bieden de optimale omstandigheden voor het bekijken van wilde dieren. Vogelliefhebbers krijgen de kans om meer dan 500 vogelsoorten te zien, waaronder: yellow-collered lovebirds, Rufous-tailed weavers, Ashy starlings, Stocking-thighed ostriches en Kori bustards. Lunchen doen we in het park en na de lunch rijdt u naar de lodge waar u tijd heeft om te ontspannen of een begeleide natuurwandeling te maken.

Accommodatie: 

Osupuko Tarangire Lodge – www.osupukolodges.com

Dag 3: Culturele ervaring

Na het vroege ontbijt bezoekt u een authentiek Masai-dorp: geweldige mogelijkheden om de lokale Masai te bezoeken en ermee te communiceren. Ga dan naar Losirwa Primary School voor een bezoek Middagstop in het dorp Mto wa Mbu. Tijdens je wandeling door het dorp kan je de manier van leven in deze landelijke gemeenschap observeren en genieten van een lunch bereid door een lokale familie met uitleg over de verschillende culinaire hoogstandjes en hoe ze worden gemaakt.

Optioneel: Het is leuk om de bananenplantage toer te doen of een fietstoer. U kunt dat bij ons reserveren, zodat u zeker bent van een gids. De eigenaar Sunday heeft opgeleiden gidsen om u mee te nemen door het dorp Mto wa Mbu/ Lake Manyara. Maar u kunt ook te plekken een tour reserveren. Daarna vertrekt u naar uw volgende Lodge voor een mooie zonsondergang

Accommodaties om uit te kiezen: 

Olea Africana Lodge Karatu – OLEA AFRICANA LODGE KARATU

Motto cottage – Lake Manyara Motto Cottages

Baghayo karatu – Baghayo Garden Suites

Country lodge – Country Lodge Karatu

Migombani Camp – Migombani Camp Tanzania

Dag 4: Lake Manyara National Park

Het tweede nationale park dat je bezoekt, is een van de kleinere maar meest schilderachtige. Je kunt olifanten en enorme troepen bavianen in het bos zien en als je geluk hebt, zelfs boom klimmende leeuwen. Rond het enorme sodameer is een verscheidenheid aan dieren te vinden, zoals buffels, wrattenzwijnen, giraffen, gnoes, zebra’s en flamingo’s. De ondiepe Hippo Pool biedt uitstekende mogelijkheden nijlpaarden waar te nemen en je hebt een spectaculair uitzicht op de steile helling van de Rift Valley.

Lake Manyara is een ideale locatie om game drives te combineren met leuke activiteiten, zoals een culturele tocht, mountainbiketocht of canopy walk.

Accommodaties: 

Olea Africana-Karatu – OLEA AFRICANA LODGE KARATU

Motto cottage – Lake Manyara Motto Cottages

Baghayo karatu – Baghayo Garden Suites

Country lodge karatu – Country Lodge Karatu

Migombani Camp Mto wa mbu – Migombani Camp Tanzania

Dag 5: Ngorongoro Crater

Vroeg in de ochtend rijd je in 1 uur van Karatu naar het Ngorongoro Conservation Area. De weg leidt je over de Great Rift Valley, door het kraterbos, naar de opvallende Ngorongoro-krater. Deze ingestorte vulkaan is het belangrijkste kenmerk van het gebied en creëert een uniek ecosysteem met een grote verscheidenheid aan vegetatie.

Geniet van de prachtige kleuren van de landschappen en de rijkdom aan dieren. De krater herbergt de hoogste concentratie wilde dieren in Afrika, zoals: olifanten, leeuwen, buffels, nijlpaarden en zelfs de zeldzame zwarte neushoorn. Dit is een van de beste plekken om alle Big Five te spotten. Het uitzicht vanaf de kraterrand over de kraterbodem is ongelooflijk. Vanwege zijn natuurlijke schoonheid wordt de Ngorongoro-krater gekozen als een van de zeven natuurlijke wonderen van Afrika.

Er zijn tal van activiteiten te doen in het Ngorongoro Conservation Area, zoals een bezoek aan een Maasai-dorp of de Elephant Caves.

Accommodaties :

Olea Africana Lodge Karatu – OLEA AFRICANA LODGE 

Motto cottage – Lake Manyara Motto Cottages

Baghayo karatu – Baghayo Garden Suites

Country lodge – Country Lodge Karatu

Migombani Camp – Migombani Camp Tanzania

 

 

giraffes-382399_1920

Dag 6: Luchthaven

Vrije ochtend om te ontspannen of iets te verkennen wat u leuk vindt. Uw chauffeur brengt u later naar de luchthaven van Kilimanjaro voor uw vertrekvlucht. Op dag 7 komt u weer thuis.

Verleng je je safari graag met een strandvakantie? Tanzania biedt perfecte paradijzen om te ontspannen na je safari, zoals Zanzibar, Pemba of Maffia-eiland.

Prijs informatie

6 daagse safari

2 personen

Laagseizoen (april, mei en november) = €1623 per persoon
Hoogseizoen (de rest van de maanden) = €1772 per persoon

*Kortingstarieven worden gebruikt voor personen onder de 14 jaar (worden berekend na uw aanvraag)

PRIJS INCLUSIEF:

-Alle transfers bij aankomst en vertrek.

-Alle overheidsbelastingen en -heffingen.

-Accommodaties

-Game drives door de nationale parken

-Luxe privé 4 × 4 Safari Jeep met uitklapbaar dak en grote ramen, speciaal ontworpen voor safaritochten

-Engelssprekende privégids tijdens de hele safari

-Alle tarieven om de parken te bezoeken, inclusief crater fees

-Alle kosten om de dorpen te bezoeken

-Ontbijt, lunch en diner tijdens uw safari (volpension), met uitzondering van dag 1, omdat u hoogstwaarschijnlijk ‘s avonds aankomt

– 24/7 service van ons lokale kantoor in Tanzania en Nederland

-Vers drinkwater in de safari jeep

PRIJS EXCLUSIEF:

– Internationale vliegtickets.

– Reis en annulering verzekering.

– Reserveringskosten € 25. 

– PRC-test.

– Alle andere activiteiten zoals ballonvaart, fietsen huren, culturele tours.