Skip to content
Unieke Tanzania reizen
Afspraak op locatie mogelijk!
Complete (droom)reizen

8 daagse Kilimanjaro expeditie

De Marangu-route, bijgenaamd de “Coca-Cola” -route, is de op één na populairste en goedkoopste route om de top van de Kilimanjaro te bereiken. Het is de enige route die hetzelfde pad gebruikt om te stijgen en te dalen en biedt slaaphutten in slaapzaalstijl (kamperen is niet toegestaan). Deze route is de kortste Kilimanjaro-route, maar toch erg uitdagend omdat het klimmers minder tijd geeft om te acclimatiseren. Als je de kans op het succesvol bereiken van de top wilt vergroten, raden we je aan om een ​​extra dag te nemen om aan te passen (tussen dag 3 en 4).

Tijdens je klim staat een professioneel team van gidsen, dragers en koks je bij. Zebra-safari’s heeft de beste gidsen geselecteerd deze, professionele gidsen hebben veel ervaring, en ze hebben een hoog slagingspercentage. Om uw veiligheid te garanderen, controleren ze dagelijks uw hartslag en zuurstofsaturatie.

Nadat uw boeking is bevestigd, sturen we u een uitgebreide Kilimanjaro-paklijst.

Voor een overzicht van alle routes kijk op: https://en.wikipedia.org/wiki/Mount_Kilimanjaro_climbing_routes

Dag 1: Aankomst Kilimanjaro Airport – Arusha

Na uw aankomst op Kilimanjaro International Airport, brengt onze chauffeur u naar het hotel van uw keuze. Neem plaats in uw accommodatie, neem de tijd om te ontspannen en te wennen aan de Afrikaanse sfeer. Het is mogelijk om een ​​extra dag rust te boeken (dag 2), om te herladen en je klaar te maken om de volgende dag (dag 3) aan je klim te beginnen. Deze extra dag vergroot de kans om de top te bereiken.

Accommodaties:

Categorie A:  Kilemakyaro Mountain Lodge

Categorie B:  House of West Kili

Categorie C:  Weru Weru River Lodge

De bovengenoemde accommodaties raden wij u aan, van Basic tot luxe. Laat het ons weten, we kunnen elk hotel in Moshi voor u boeken.

Dag 2: marangu gate (1.830 m / 6.000 ft) – mandara hutten (2.700 m / 8.858 ft)

Hoogtewinst: 870 meter/ 2854 voet.

In de ochtend haalt je gids je op bij je hotel in Moshi om naar de Marangu-poort te rijden waar je trektocht begint. Het pad begint aan de voet van de berg en stijgt door een tropisch regenwoud. Als je geluk hebt, kun je zelfs de zeldzame zwart-witte Colobus apen spotten. Klim in je eigen tempo en geniet van het bos en de heuvels tot je na 4-5 uur de Mandara Hutten bereikt. Ontspan in het kamp of maak een excursies om de vulkanische Maudi-krater dicht bij het kamp te zien.

Dag 3: Mandara hutten (2.700 m / 8.858 ft) – horombo hutten (3.720 m / 12.204 ft)

Hoogtewinst: 1020 meter/ 3.346 voet (foto’s en info op Sundowner)

Vandaag gaat de klim verder vanaf Mandara Hutten door bos, waar de vegetatie tot 5 m hoog groeit. Het pad leidt naar heidevelden. De flora en fauna worden steeds minder naarmate je hoger het heidegebied in klimt. U zult ervaren dat de lucht dunner is doordat er minder zuurstof beschikbaar is. Op een heldere dag is het uitzichten op Kibo, de hoogste top van de Kilimanjaro, prachtig. Het is ook mogelijk om later op de dag de tweede piek van de Kilimanjaro, Mawenzi, te zien. Je komt na een trektocht van 4-6 uur in de middag aan bij Horombo Hutten, waar je kunt relaxen en dineren.

Dag 4: horombo hutten (3.720 m / 12.204 ft) – kibo camp (4.700 m / 15.419 ft)

Hoogtewinst: 980 meter/ 3.215 voet

Na het ontbijt klim je geleidelijk richting de prachtige maanwoestijn. Je trektocht stijgt naar het ‘zadel’ van de Kilimanjaro, tussen de toppen Kibo en Mawenzi. De vegetatie wordt dunner als je de alpiene zone binnengaat. Na een wandeling van 6-7 uur kom je aan bij Kibo Camp voor de lunch, dit bevindt zich onderaan de Kibo kratermuur. Breng de rest van de dag ontspannen door en bereid je voor op de laatste klim naar de top de volgende dag. Houd er rekening mee dat u gedurende de dag voldoende water drinkt en langzaam loopt.

Dag 5: Kibo Camp (4.700 m/ 15.419 ft) – Uhuru Peak (5.895 m/ 19.340 ft) – Hurombo Hutten (3.720 m/ 12.204 ft)

Hoogtewinst: 1.195 meter/ 3.920 voet

Hoogteverlies: 2.175 meter/ 7.135 voet

VEROVER vandaag het dak van AFRIKA! Rond middernacht begint het meest uitdagende deel van de trektocht. Het is donker, koud en het pad naar Gilman’s Point (rand van de hoofdkrater) is steil. Stijg een paar uur op in de duisternis terwijl je korte pauzes neemt. Bij Gilman’s Point kun je genieten van de mooiste zonsopgang boven Mawenzi. Vanaf Gilman’s Point is het nog 2-3 uur klimmen naar Uhuru Peak, het hoogste punt van de Kilimanjaro. Vier je prestatie op de top terwijl je uitkijkt op een ongelooflijk uitgestrekt landschap van sneeuw en torenhoge pieken. Vanaf de top daal je helemaal af naar Horombo Hut waar je je laatste diner en nacht op de berg doorbrengt. Geniet van een welverdiende nachtrust na een uitdagende en zeer lange dag (ongeveer 14 uur).

Dag 6 en 7: horombo huts (3.720 m / 12.139 ft) – marangu gate (1.830 m / 6.003 ft)

Hoogteverlies: 1.890 meter/ 6.200 voet

De afdaling van vandaag leidt je door tropisch bos naar de Marangu-poort. Na 5-6 uur arriveer je aan de voet van de berg, waar je je certificaat krijgt. Uw chauffeur brengt u naar uw hotel in Moshi voor diner en overnachting. U kunt de rest van de dag ontspannen en de opwindende ervaring van uw beklimming van de top bekijken!

Dag 7 en 8: moshi – luchthaven

Vandaag kunt u ontspannen in de lodge of de omgeving verkennen. U kunt ervoor kiezen om uw reis te verlengen met een prachtige Tanzania Safari. Een andere optie is om te ontspannen op het tropische eiland Zanzibar of een van de andere exotische strandbestemmingen Pemba Island en Mafia Island. Als je ervoor kiest om na je Kilimanjaro-trek naar huis te vliegen, kom je op dag 8 weer thuis.

Hoe fit moet je zijn om de kilimanjaro te beklimmen via de marangu-route?

De beklimming van de Kilimanjaro is een echte uitdaging vanwege de hoogte, stijgingssnelheid en verschillende temperaturen. Tijdens een gemiddelde klim dag loop je 6-7 uur. Als je gezond en fit bent, is het absoluut binnen handbereik. Er zijn veel dingen die u kunt doen om uw kansen om de top te bereiken te vergroten en ervoor te zorgen dat u van de trektocht geniet. Het is belangrijk dat u de tijd neemt. Wandel niet te snel, zodat uw lichaam de tijd heeft om zich aan te passen en te acclimatiseren. Door in goede conditie te zijn, wordt de klim ook veel gemakkelijker. Ga een paar maanden voor de klim wandelen, vooral meerdaagse wandelingen zijn een uitstekende training. Maar ook hardlopen en aerobics zijn een goede voorbereiding. Het is altijd moeilijk te voorspellen wie er last krijgt van hoogteziekte. Wat u kunt doen om hoogteziekte te voorkomen, is een dag extra wennen (tussen dag 3 en dag 4). Als je een extra dag in de Horombo Hut blijft, geef je je lichaam meer tijd om te acclimatiseren. Dit vergroot de kans om de top succesvol te bereiken. De prijs voor een extra dag is $430 per persoon.

Als je advies wilt om je voor te bereiden op het beklimmen van de Kilimanjaro, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Prijsinformatie

8 daagse Kilimanjaro hiking

2 personen

Alle seizoenen € 2030,-

Nog even genieten?

Na alle inspanning een paar dagen genieten aan het strand!