Skip to content
Unieke Tanzania reizen
Afspraak op locatie mogelijk!
Complete (droom)reizen

8 daagse Tanzania Safari

Deze 8-daagse Tanzania Safari is onze best seller! Wil je de drie mooiste parken van Noord-Tanzania zien, dan is onze 8-daagse safari de perfecte optie. Je begint je safari in het koninkrijk van de olifanten, Tarangire National Park. Bezoek de beroemde Serengeti, de thuisbasis van een overvloed aan dieren in het wild, evenals de indrukwekkende migratie van gnoes. En de opvallende Ngorongoro-krater, een natuurwonder met ‘s werelds hoogste concentratie dieren in het wild. Dit zijn twee van de zeven natuurlijke wonderen van Afrika die je kunt zien tijdens deze geweldige safari.

Deze privé safari biedt u de flexibiliteit om in uw eigen tempo te reizen, precies zoals u het wilt. Je hebt een privé-safarivoertuig en gids tot uw beschikking. De hotels die wij voor u hebben geselecteerd tijdens deze safari zijn categorie A. Laat het ons weten als u meer luxe wilt, wij hebben nog andere mooie accommodaties, die Zebra-safari’s voor u kan reserveren.

 

Dag 1: Aankomst Kilimanjaro Airport – Arusha

Bij aankomst op Kilimanjaro International Airport wordt u hartelijk ontvangen door een chauffeur van Zebra Safaris. Buiten bij het vliegveld ontmoet u de chauffeur, die u naar uw eerste uitgekozen accommodatie brengt. Dit is een aankomst dag en maaltijden zijn niet inbegrepen. 

U accommodatie bevindt zich rondom Arusha stad, waar u met open armen wordt ontvangen door het personeel met een welkom drankje.

Accommodaties om uit te kiezen: 

3 degrees Hotel : Destination 3 Degrees Hotel and Restaurant

Ambureni coffee lodge : Ambureni Coffee Lodge 

Forrest Hill carnival : foresthill.co.tz

Under the shade : Under the Shade Safari Lodge

 

 

Dag 2 en 3: Tarangire National park

Vandaag vertrek je na het ontbijt naar Tarangire National Park voor een game drive van een hele dag. De Tarangire River slingert door het park en de wilde dieren reizen lange afstanden; aangetrokken tot de enige permanente rivier van het gebied. De 1,096 vierkante mijl beschermde gebieden herbergen een grote verscheidenheid aan wild, zoals: gnoes, olifanten, zebra’s, gazellen, elanden, gerenuks, leeuwen en luipaarden. Uitgestrekte graslanden, bestrooid met af en toe een acacia- of baobabboom, bieden de optimale omstandigheden voor het bekijken van wilde dieren. Vogelliefhebbers krijgen de kans om meer dan 500 vogelsoorten te zien, waaronder: yellow-collered lovebirds, Rufous-tailed weavers, Ashy starlings, Stocking-thighed ostriches en Kori bustards. Geelkraagdwergpapegaaien. Lunchen doen we in het park en na de lunch rijdt u naar de lodge waar u tijd heeft om te ontspannen of een begeleide natuurwandeling te maken.

Accommodaties: 

Camp Angata Tarangire – www.angatacamps.com/tarangire

Osupuko Tarangire Lodge  www.osupukolodges.com

Dag 4: serengeti national park

Vandaag vertrek je naar het Serengeti National Park. Het park staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en de locatie van de beroemde jaarlijkse migratie van meer dan een miljoen gnoes. Andere wilde dieren zijn zebra’s, gazellen, buffels, olifanten en giraffen, samen met roofdieren zoals leeuw, cheeta en luipaard. Ochtend- en middag game drives.

De migratie kunt u op meerdere plaatsen waarnemen. Dit lig aan het jaargetij, we kunnen de accommodatie daaropaan passen.

Accommodaties: 

Mbugani Migration Camp – www.mbuganicamps.com

Angata Central Camp – Angata Luxury tented camps

Serengeti Heritage Camp – Heritage Camps and Lodges

Lake Masek Tented camp – Lake Masek Tented Lodge

Dag 5 en 6: serengeti national park

Deze twee dagen verkennen we Zuid of Noord-Serengeti is afhankelijk van het seizoen (december-maart: zuidelijk en juni-oktober: noordelijk) met ochtend- en namiddag gamedrives op zoek naar migratie van gnoes, kat achtige, nijlpaarden, gazellen en andere dieren.

 Accommodaties: 

Mbugani Migration Camp – www.mbuganicamps.com

Angata Central Camp – www.angatacamps.com/serengeti

Serengeti Heritage Camp – www.heritagecampsandlodges.com

Lake masek Tented lodge – Lake Masek Tented Lodge

Dag 7: ngorongoro crater

Vandaag vroeg in de ochtend dalen we af in de Ngorongoro Crater. Werelderfgoed en vaak het 8e wereldwonder genoemd, Ngorongoro is een ingestorte vulkaan, 10 bij 12 mijl in diameter. Door de permanente beschikbaarheid van gras en water worden dieren het hele jaar door aangetroffen. Ngorongoro is een van de meest spectaculaire jachtgebieden van Afrika en bevat een indrukwekkende verscheidenheid aan dieren in het wild, waaronder de zwarte manen leeuw, de zeer bedreigde zwarte neushoorn; kuddes gnoes, zebra’s, olifanten en nijlpaarden, We zullen genieten van een picknicklunch in de krater – Middagrit naar de lodge op tijd voor zonsondergang – Ontspan of maak een koffieplantagetour op het terrein.

 Marera Valley Lodge – http://mareravalley.com/

Olea Africana Karatu – OLEA AFRICANA LODGE 

Motto cottage – Motto Cottages

Baghayo karatu – Baghayo Garden Suites

Country lodge – Country Lodge Karatu

 

 

Dag 8: Luchthaven

Vrije ochtend om te ontspannen of iets verkennen wat u leuk vindt. Uw chauffeur brengt u later naar de luchthaven van Kilimanjaro voor uw vertrekvlucht. Op dag 9 komt u weer thuis.

Verleng je je safari graag met een strandvakantie? Tanzania biedt perfecte paradijzen om te ontspannen na je safari, zoals Zanzibar, Pemba of Mafia-eiland.

Prijs informatie

8 daagse safari

2 personen

Laagseizoen (april, mei en november) = €2705 per persoon
Hoogseizoen (de rest van de maanden) = €3170 per persoon

*Kortingstarieven worden gebruikt voor personen onder de 14 jaar (worden berekend na uw aanvraag)

PRIJS INCLUSIEF:

-Alle transfers bij aankomst en vertrek.

-Alle overheidsbelastingen en -heffingen.

-Accommodaties

-Game drives door de nationale parken

-Luxe privé 4 × 4 Safari Jeep met uitklapbaar dak en grote ramen, speciaal ontworpen voor safaritochten

-Engelssprekende privégids tijdens de hele safari

-Alle tarieven om de parken te bezoeken, inclusief crater fees

-Alle kosten om de dorpen te bezoeken

-Ontbijt, lunch en diner tijdens uw safari (volpension), met uitzondering van dag 1, omdat u hoogstwaarschijnlijk ‘s avonds aankomt

– 24/7 service van ons lokale kantoor in Tanzania en Nederland

-Vers drinkwater in de safari jeep

PRIJS EXCLUSIEF:

– Internationale vliegtickets.

– Reis en annulering verzekering.

– Reserveringskosten € 25. 

– PRC-test.

– Alle andere activiteiten zoals ballonvaart, fietsen huren, culturele tours.