Skip to content
Unieke Tanzania reizen
Afspraak op locatie mogelijk!
Complete (droom)reizen

9 daagse Kilimanjaro expeditie

Deze route staat bekend als een van de kortere en steilste Kilimanjaro-routes. Door zijn snelle stijging is het slagingspercentage veel lager. Deze route heeft als bijnaam de “dubbele whisky” gekregen omdat het een zeer zware en veeleisende klim is. Het is de minst gebruikte en minst drukke route op de berg. Wij adviseren alleen ervaren bergbeklimmers, die grote hoogtes gewend zijn, om deze route te beklimmen.

Tijdens je klim staat een professioneel team van gidsen, dragers en koks je bij. Zebra-safari’s heeft de beste gidsen geselecteerd deze, professionele gidsen hebben veel ervaring, en ze hebben een hoog slagingspercentage. Om uw veiligheid te garanderen, controleren ze dagelijks uw hartslag en zuurstofsaturatie.

Nadat uw boeking is bevestigd, sturen we u een uitgebreide Kilimanjaro-paklijst.

Kijk voor een overzicht van alle mogelijkheden op Kilimanjaro beklimmen.

Dag 1: Aankomst Kilimanjaro – moshi

Bij aankomst op Kilimanjaro International Airport, zal onze chauffeur u naar het hotel brengen. Kom tot rust en neem de tijd om te ontspannen en te wennen aan de Afrikaanse sfeer. Het is mogelijk om voor aanvang van de klim een ​​extra rustdag te boeken, zodat je voldoende tijd hebt om te acclimatiseren en te herstellen van de vlucht. Deze extra dag vergroot je kansen om de top te bereiken.

OPMERKING: De onderstaande hotels zijn een suggestie voor de eerste en laatste nacht. Afhankelijk van uw voorkeur kunnen wij u in Moshi diverse mogelijkheden bieden, van eenvoudige tot luxe accommodaties. De keuze is aan jou!

Accommodaties:

Categorie A: Kilemakyaro Mountain Lodge

Categorie B: House of West Kili

Categorie C: Weru Weru River Lodge

Dag 2: umbwe gate (1.400 m) – umbwe cave camp (3.000 m)

Hoogtemeters: 1.600 meter

Vandaag haalt onze chauffeur u op bij uw hotel in Moshi en brengt u naar Umbwe Gate om de toegangsformaliteiten te regelen. Je klim begint in dicht regenwoud met gigantische vijgenbomen. Je kunt verschillende soorten dieren horen en zien, zoals de zeldzame zwart-witte colobus aap. Bij de Umbwe-rivier wordt de route steiler en vereist meer energie.

Dag 3: umbwe cave camp (3.000 m / 9.842 ft) – barranco camp (3.850 m / 12.631 ft)

Hoogtewinst: 850 meter/ 2788 voet

Vandaag laat je het bos achter je en betreed je het heidelandschap met rotspartijen en valleien om je heen. Je passeert met mos verstrengelde bomen, ook wel ‘geitenbaard’-korstmos genoemd. De beklimming wordt steiler bij de Umbwe Route Ridge en vlak bij de Barranco Valley Af en toe krijg je een glimp van de Kibo-piek in de verte te zien. Na een trektocht van 4-5 uur wandelen vandaag, gaan we dineren en overnachting in Barranco Camp, gelegen in de vallei onder de Barranco Wall.

Dag 4: barranco camp (3.850 m / 12.631 ft) – karranga camp (3.950 m / 12.959 ft) naar barranco wall (4.200 m / 13.779 ft)

Hoogtewinst: 350 meter/ 1.148 voet

Hoogteverlies: 250 meter/ 820 voet

Vandaag vervolg je je reis door de indrukwekkende Barranco Wall te beklimmen. De steile klim en het smalle pad zijn een behoorlijke uitdaging. Vanaf de top van de muur heb je een fantastisch uitzicht op Barranca Valley, Mount Meru en Kibo. Elke richting geeft een ander mooi uitzicht. De afdaling gaat over rotsen en bergkammen door alpine woestijn richting Karranga Valley. Na 3-4 uur kom je aan bij Karranga Camp.

Dag 5: karranga camp (3.950 m / 12.959 ft) – barafu camp (4.600m / 15.091 ft)

Hoogtewinst: 650 meter/ 2132 voet

De route neemt je mee naar een geleidelijke klim door de droge alpine woestijn. Je wandelt eerst bergafwaarts naar een vallei en daarna wandel je bergopwaarts naar Barafu Camp wandelt. Barufu betekent ‘ijs’ in het Swahili. Na 3 uur kom je aan bij Barafu camp, gelegen op een rotsachtige bergkam met geweldige panoramische uitzichten. Rust zoveel mogelijk uit in de middag en bereid je voor op de ‘TOPDAG’ morgen.

Dag 6: barafu camp (4.600 m / 15.091 ft) – uhuru peak (5.895 m / 19.340 ft) naar mweka camp (3.110 m / 10.203 ft)

Rond middernacht begin je aan het laatste deel van de reis, 6-8 uur omhoog naar de Uhuru Peak (top). Dit is het meest uitdagende deel van de trekking die begint met toename in hoogte, kou en duisternis. Als de zon opkomt, kom je aan bij Stella Point. Een adembenemend uitzicht om de rode zonsopgang boven Mawenzi Peak te zien die langzaam geel wordt. Na nog een uurtje lopen kom je aan op het hoogste punt van de Kilimanjaro, de Uhuru Peak. Vier je prestatie op de top terwijl je uitkijkt op een ongelooflijk uitgestrekt landschap van sneeuw en torenhoge pieken. Vanaf de top begin je aan je afdaling op een rotsachtig pad naar Stella Point en Barafu Camp, na 6 uur kom je aan in Mweke Camp. Geniet van je laatste diner op de berg, een biertje/ frisdrank (soms te koop) en een goede nachtrust.

Dag 7: mweka camp (3.110 m / 10.203 ft) – mweka gate (1.830 m / 6000 ft)

Hoogteverlies: 1280 meter/ 4199 voet

Deze laatste tocht naar beneden brengt je in 2-3 uur door het prachtige bos naar de Mweka Gate. Je hebt de kans om apen te spotten. Bij de poort kun je je certificaat ophalen. Je chauffeur brengt je naar je hotel in Moshi om te relaxen, te douchen en te genieten van een heerlijk diner en een goede nachtrust.

Dag 8 en 9: moshi airport

Vandaag kunt u ontspannen in de lodge of de omgeving verkennen. U kunt ervoor kiezen om uw reis te verlengen met een prachtige Tanzania Safari. Een andere optie is om te ontspannen op het tropische eiland Zanzibar of een van de andere exotische strandbestemmingen Pemba Island en Mafia Island. Als je ervoor kiest om na je Kilimanjaro-trek naar huis te gaan, vlieg je op dag 9 terug naar huis.

Hoe fit moet je zijn om de kilimanjaro te beklimmen via de umbwe-route?

De beklimming van de Kilimanjaro is een echte uitdaging vanwege de hoogte, stijgingssnelheid en verschillende temperaturen. Tijdens een gemiddelde klim dag loop je 6-7 uur per dag. Als je gezond en fit bent, is het absoluut binnen handbereik. Er zijn veel dingen die u kunt doen om uw kansen om de top te bereiken te vergroten en ervoor te zorgen dat u van de trektocht geniet. Het is belangrijk dat u de tijd neemt. Wandel niet te snel, zodat uw lichaam de tijd heeft om zich aan te passen en te acclimatiseren. Door in goede conditie te zijn, wordt de klim ook veel gemakkelijker. Ga een paar maanden voor de klim wandelen, vooral meerdaagse wandelingen zijn een uitstekende training. Maar ook hardlopen en aerobics zijn een goede voorbereiding. Het is altijd moeilijk te voorspellen wie er last krijgt van hoogteziekte. Vanwege de snelle stijging is het slagingspercentage van deze route veel lager. Wij adviseren alleen ervaren bergbeklimmers, die grote hoogtes gewend zijn, om de Umbwe route te beklimmen.

Door 1 extra dag aan je klim toe te voegen, verklein je de kans op hoogteziekte. Doordat je de klim over meer dagen spreidt en je lichaam meer tijd krijgt om te wennen aan de grotere hoogte. We raden je echt aan om dit te doen om de kans op de top te vergroten. De kosten van deze extra dag bedragen $ 420, – per persoon.

Als je advies wilt om je voor te bereiden op het beklimmen van de Kilimanjaro, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Prijsinformatie

9 daagse Kilimanjaro hiking

2 personen

Alle seizoenen € 2147,-

Nog even genieten?

Na alle inspanning een paar dagen genieten aan het strand!