Skip to content
Unieke Tanzania reizen
Afspraak op locatie mogelijk!
Complete (droom)reizen

Algemene reisvoorwaarden

Wat gebeurt er als er een reisadvies (alleen noodzakelijk reizen) is voor de gebieden die u tijdens uw reis gaat bezoeken.

Kleur oranje, (alleen noodzakelijk reizen) op de website van het ministerie van buitenlandse zaken. https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen. Vanaf 3 weken voor aanvang van uw reis, in de door u te bezoeken gebieden een advies is tot alleen noodzakelijk reizen, gaan wij met u in overleg. U kunt uw reis kosteloos annuleren of eventueel omboeken. Wilt u een andere reisperiode kiezen, dan kunnen er voor die datum hogere of lagere prijzen van toepassing zijn. U krijgt het verschil terug of u moet eventueel bijbetalen.

Wat gebeurt er als het reisadvies tijdens de reis wijzigt waardoor u gerepatrieerd moet worden?

Als het ministerie van buitenlandse zaken het noodzakelijk acht om reizigers te repatriëren gaan wij dit voor u regelen. Dit geldt uitsluitend als u de volledige reis (een pakketreis) bij ons geboekt heeft, dus zowel de vluchten als de accommodaties e.d.

Reis informatie

(Aan)betalingsvoorwaarden:

de aanbetaling bedraagt 20% van het landarrangement plus de volledige kosten van de vluchten en dient u spoedigst na ontvangst van de factuur te voldoen. Het restant van de reissom dient uiterlijk 56 dagen voor de vertrekdatum van de reis betaald te zijn. Bij boeking binnen 56 dagen voor vertrek moet de volledige reissom direct na ontvangst van de factuur worden voldaan.

Annuleringsvoorwaarden:

De volgende kosten worden in rekening gebracht bij annulering van de reis:
– tot 56 dagen voor vertrek: de aanbetaling
– vanaf 56 tot 42 dagen voor vertrek: 30% van het landarrangement (*)
– vanaf 42 tot 28 dagen voor vertrek: 50% van het landarrangement (*)
– vanaf 28 tot 14 dagen voor vertrek: 75% van het landarrangement (*)
– vanaf 14 tot 7 dagen voor vertrek: 90% van het landarrangement (*)
– vanaf 7 dagen voor vertrek: de volledige reissom

(*) te vermeerderen met de volledige kosten van de vluchten.

Bij een wijziging na boeking uwerzijds kunnen wij kosten in rekening brengen.

Facturering:
Na de bevestiging van uw boeking ontvangt u een factuur waarop de details van uw boeking staan vermeld. Tevens worden hier de bedragen voor de luchthavenbelastingen en eventuele brandstoftoeslagen in rekening gebracht. De aanbetaling bedraagt 20% van de reissom plus de volledige kosten van de vluchten, en dient per ommegaande te worden voldaan. Uiterlijk 56 dagen voor vertrek dient u het resterende bedrag te voldoen. Bij boeking binnen 56 dagen voor vertrek moet de volledige reissom direct worden voldaan. Op onze boekingen rekenen wij een eenmalig bedrag van € 25,- per boeking aan administratiekosten.

(Aan) betalingsvoorwaarden:
U moet op het moment van boeken 20% van de kosten van de reis en de volledige kosten van de vluchten direct betalen. De overige kosten dient u 8 weken voor vertrek te voldoen. De kosten van de vlucht(en) moeten wel direct betaald worden. De restant reissom dient u slechts 3 weken voor vertrek te voldoen en natuurlijk uitsluitend als de reis op dat moment definitief doorgaat.

Prijzen:
Alle prijzen op deze website zijn per persoon, op basis van deelname van twee personen (tenzij anders aangegeven) en in euro’s. Brandstoftoeslagen, visumkosten, verzekeringen, facultatieve excursies, vertrek- of veiligheidsbelastingen en persoonlijke uitgaven zijn nooit bij de reissom inbegrepen, tenzij anders aangegeven. Eventuele kinderkortingen, toeslagen voor Pasen, Kerst of Oud & Nieuw zijn niet standaard in onze reizen opgenomen. Wij zullen deze, indien van toepassing, specificeren in uw offerte. Alle prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen en kennelijke fouten. Onze offertes zijn maximaal twee weken geldig.

Reisbescheiden:
Na boeking ontvangt u uitgebreide reisinformatie en eventueel twee weken voor vertrek reisbescheiden: vouchers, e-tickets, bagagelabels en folders (indien beschikbaar).  

Reisvoorwaarden:

Zebra-safaris hanteert, gezien het soort reizen, aangepaste voorwaarden. De dagprogramma’s zijn vrij gedetailleerd weergegeven om een zo goed mogelijk beeld te geven van de geplande invulling van de reis. Toch zijn er factoren die invloed kunnen hebben op de uitvoering, zoals gewijzigde dienstregelingen, kapotte wegen, slecht weer of materiaalpech. Als bepaalde omstandigheden daartoe aanleiding geven, behouden wij ons nadrukkelijk het recht voor om – vooraf of ter plaatse – wijzigingen in route, dagindeling, overnachtingen, vervoer of excursies aan te brengen. U kunt er in zo’n geval natuurlijk van op aan dat wij onze uiterste best doen om de kwaliteit en het karakter van de reis zoveel mogelijk te handhaven. Mocht één van de aangeboden accommodaties onverwachts niet akkoord komen, dan reserveren wij voor u een gelijkwaardige, alternatieve accommodatie. Voor excursies waar Zebra-safaris c.q. onze lokale vertegenwoordiger niet in bemiddelt, dragen wij geen enkele verantwoordelijkheid.

Verzekeringen:
U bent verplicht om verzekerd op reis te gaan. Een annuleringsverzekering raden wij ten zeerste aan. U kunt dat zelf regelen via u eigen verzekering. Of u kunt een  reisverzekering, bij ons afsluiten. Ook voor het afsluiten van een annuleringsverzekering kunt u bij ons terecht.

Visum:
U bent zelf verantwoordelijk voor het verkrijgen van uw benodigde visum. Bij aankomst op de luchthaven van Tanzania kunt u ook een visum verkrijgen +/- $50,00. De website voor het aanvragen van de online visum www.visumaanvraag.nl Houdt u goed de vervaldatum van uw paspoort in de gaten. Paspoort moet 6 maanden geldig zijn tijdens uw reis.

Indicaties van prijzen bij de reizen op de website:

Omdat al onze reizen op maat worden gemaakt, is het voor ons niet mogelijk om direct een exacte prijs aan de reizen toe te kennen. Ook de voorbeeldreizen op onze website zijn niet geprijsd. Deze kunnen nog geheel naar wens aangepast worden. De prijs is uiteindelijk afhankelijk van vele factoren, zoals het aantal personen, uw reisperiode, het soort accommodatie waarin u wenst te verblijven, het aantal excursies dat u wilt maken, etc. Wanneer u contact met ons opneemt maken wij met plezier een reisvoorstel op maat, met de exacte reissom. Heeft u zelf al een budget in gedachten? Dan draaien wij het om en kijken graag voor u wat de mogelijkheden zijn, rekening houdend met uw budget. Indien er bijvoorbeeld speciale wensen zijn nemen wij deze mee in uw reisprogramma. Bovendien hoeft u zich na een offerte geen zorgen te maken over onverwachte toeslagen, bij het samenstellen van de offerte houden wij hier al rekening mee.

Geen vertrekdata bij de genoemde reizen:

Omdat al onze reizen op maat worden gemaakt zijn er geen vaste vertrekdata. In principe kan uw reis elke dag starten. Zolang er op de gewenste data een vlucht beschikbaar is, kunt u zelf bepalen wanneer u vertrekt.