Skip to content
Unieke Tanzania reizen
Afspraak op locatie mogelijk!
Complete (droom)reizen

 Gombe National Park

Drie dagen. Twee nachten! 

Gombe Stream National Park, gelegen aan de westelijke grens van Tanzania en Congo, is het meest bekend om Jane Goodall, de primatoloog die vele jaren in de bossen doorbracht om het gedrag van de met uitsterven bedreigde chimpansees te bestuderen. Gombe werd in 1943 aangewezen als wildreservaat en kreeg in 1968 de status van nationaal park. Het park ligt 16 km ten noorden van de stad Kigoma aan de oevers van het Tanganyika-meer in het westen van Tanzania. Het heeft een oppervlakte van 56 vierkante kilometer en is een kwetsbaar leefgebied voor chimpansees.

Locatie van Nationaal Park Gombe
Gombe National Park ligt aan de wilde oevers van het Tanganyika-meer, Gombe Stream is een ongetemde plek met weelderige bossen en helder uitzicht op het meer. Wandelen en zwemmen zijn hier ook populaire activiteiten, als de dagtocht om de chimpansees te zien voorbij is.

Dag 1: De aankomstdag. U wordt opgehaald door onze gids en vervolgens naar de haven gereden voor de boottocht naar Gombe National Park. U arriveer op tijd voor de lunch, gevolgd door uitleg over het gedrag van de chimpansee, die zal worden gedaan door een van de lokale ervaren gids. Vrije middag om te zwemmen of snorkelen/kajakken/zonnebaden. Diner en overnachting in Lasekela speciale Tenten

Dag 2: Gombe National park na een vroeg ontbijt vertrek u met een ervaren gids naar de chimpansees en andere apen, die naar de watervallen van Kakombe komen. Na deze ervaring terug wandelen naar het kamp, voor lunch en een vrije middag. Laat in de avond genieten van de lokale dans in het dorp Mwamgongo en terug naar het kamp voor het diner. Diner en overnachting in Lasekela speciale Tenten

Dag 3. Gombe National park-Kigoma Na een vroeg ontbijt nog een halve dag chimpansee trekking, ’s middags een boottocht naar Kigoma voor overnachting. Bezoek ’s avonds laat het Dr. Livingstone Museum in het Ujiji-gebied en bezoek de lokale markt waar de lokale bevolking dagelijks winkelt voor hun huisbehoeften. Diner en overnachting in Kigoma.

Dag 4. Vertrekdag

SAFARI IS INCLUSIEF

1. Toegangsprijzen voor het park
2. Trekkingskosten
3. Volpension Accommodatie met 3 maaltijden per dag
4. Transfer van en terug per boot en auto voor alle luchthaventransfers
5. Water drinken tijdens safari
6. Flying Doctor in geval van medische noodsituaties

EXCLUSIEF:-

1. Interne vlucht vanuit Arusha/Dar of Serengeti – dit varieert tussen $300pp-600pp)
2. Fooien voor gidsen en ander personeel
3. Internationale vluchten
4. Alcohol en andere persoonlijke dingen

 Prijs op aanvraag :