Skip to content
Unieke Tanzania reizen
Afspraak op locatie mogelijk!
Complete (droom)reizen

MAFIA EILAND

MAFIA EILAND is de ideale afsluiter van een intense safari of Kilimanjaro beklimming! Dit tropische eiland ligt ten zuiden van Zanzibar in de Indische Oceaan en is ideaal voor waterliefhebbers. In de baai van Chole vind je het beste zeereservaat van Oost-Afrika. Duikers en snorkelaars zijn behandeld met bijzondere aandacht voor onderwaterscenario’s, met Deense zeepaardjes, schildpadden, roggen, rifhaaien en murenen in de hoofdrol. Maar ook de koralen en kleine kleurrijke (scholen) vissen kunnen wedijveren met ’s werelds beste riffen!

Van oktober tot februari is Mafia Island nog steeds spectaculair vanwege zijn migrerende walvishaaien. De walvishaaien kunnen wel 15 meter lang worden en er zijn nog maar 1000 geregistreerde exemplaren over. Walvishaaien worden daarom logischerwijs met uitsterven bedreigd. Een snorkelexcursie naar deze ontzagwekkende reuzen zorgt op dit moment niet voor jezelf. Duiken, snorkelen en excursies naar walvishaaien werden professioneel en duurzaam aangeboden door alle accommodaties op Mafia Island. 

Mafia Island is de grootste van alle kleine archipels van eilanden en atollen en een waar paradijs in de Indische Oceaan. Het is het meest zuidelijke van de drie eilanden (Pemba en Zanzibar) voor de kust van Tanzania. 25 km van het vasteland en 130 km van Dar es Salaam. Oppervlakte 435 km² 

Resort Mafia Island Lodge: U rijdt zuidwaarts naar Mafia Island Lodge. In de buurt van Chole Bay.