Skip to content
Unieke Tanzania reizen
Afspraak op locatie mogelijk!
Complete (droom)reizen

MAFIA EILAND

mafia island

Mafia Island is de ideale afsluiter na een intensieve safari of Kilimanjaro beklimming! Dit tropische eiland ligt ten zuiden van Zanzibar in de Indische Oceaan en is uitermate geschikt voor waterliefhebbers. In de baai van Chole vindt u namelijk het beste marine park reserve van Oost-Afrika. Duikers en snorkelaars worden hier getrakteerd op bijzondere onderwater scenario’s waarin onder andere zeepaardjes, schildpadden, roggen, rif haaien en morenen de hoofdrol spelen. Maar ook juist het koraal en de kleine kleurrijke (scholen) vissen kunnen zich meten met ’s werelds beste riffen!

Vanaf oktober t/m februari is Mafia Island nog spectaculairder vanwege de migrerende walvishaaien. De walvishaaien kunnen wel tot 15 meter lang worden en er zijn nog slechts 1000 geregistreerde exemplaren over. Walvishaaien zijn dan ook logischerwijs met uitsterven bedreigd. Een snorkeltocht naar deze indrukwekkende giganten mag in deze periode dan ook niet ontbreken. Vanaf alle accommodaties op Mafia Island worden duik-, snorkel- en walvishaai excursies professioneel en duurzaam aangeboden.

Mafia Island is het grootste van een kleine archipel van eilanden en atollen en is echt een paradijs in de Indische Oceaan. Het is het meest zuidelijke van de drie eilanden (Pemba en Zanzibar) gelegen voor de kust van Tanzania. 25 km van het vasteland en 130 km van Dar es Salaam. Oppervlakte 435 km²

Resort: Mafia Island Lodge. Je vertrek richting  het zuiden naar Mafia Island Lodge. Dicht bij de baai van Chole

www.mafialodge.com

Resort: Butaima Beach hotel. U vertrekt in westelijke richting naar Butaima Beach hotel, een half uur rijden vanaf de luchthaven.

www.butiamabeach.com