Skip to content
Unieke Tanzania reizen
Afspraak op locatie mogelijk!
Complete (droom)reizen

Ontdek hier

De Mooiste Nationale parken in Tanzania 

Serengeti Nationale park

De Serengeti, de naam is afgeleid van de taal Swahili (Siringet), dat betekent letterlijk “eindeloze vlaktes”, het is een gebied van savannes, bossen en landschappen in het noorden van Afrika.

De Serengeti National Park is wereldwijd bekend door de grote migratie. De trek van 2 1/2 miljoen grazende dieren over de eindeloze grasvlaktes. Daarnaast is dit de thuisbasis van de Leeuw, luipaard, Cheetah, Buffel en vele andere
dieren. Kortom, de nummer 1 attractie van Afrika!

Kilimanjaro beklimmen

Mount Kilimanjaro is de hoogste berg van Afrika (5.895 meter hoog). Tegelijkertijd is het ook de hoogste vrijstaande berg ter
wereld. De Kilimanjaro beklimmen is een hele bijzondere ervaring die u nooit zult vergeten.

Mount Kilimanjaro is geclassificeerd als UNESCO werelderfgoed. En dat is niet zonder reden! Tijdens de klim loop u door de meest
onvoorstelbare en afwisselende landschappen. Zo loop u het ene moment op een graslandschap en bevindt u zich het volgende moment
in een tropisch regenwoud met apen en vogels.

Als u verder klimt komt je terecht op ‘het dak van Afrika’ waar je gletsjers, sneeuw en ijs
zult aantreffen! De uitzichten over het Afrikaanse landschap zijn natuurlijk prachtig! Het moment dat u op de top van Mount
Kilimanjaro staat is dé ultieme kick, dit gevoel maakt u reis compleet en zou u altijd bij blijven.Mede hierom is het beklimmen van deze
berg zo populair

Ngorongoro-Krater

De Ngorongoro Crater en de Conservation Area (het gebied rond de krater) worden vaak genoemd als redenen voor een Tanzania safari. De rit naar de krater geeft het ultieme gevoel van Tanzania. Je rijdt namelijk door prachtige tropische jungles.

Het eerste wat je tegenkomt zijn de dichtbegroeide Highlands. Hier heb je een goede kans om veel dieren te zien. De afdaling naar de beroemde Ngrorogoro-krater is een spectaculaire rit en eenmaal in de krater zijn de uitzichten adembenemend.

Je wordt letterlijk omringd door de mooiste dieren en de natuur. Op de kraterbodem heb je de hoogste concentratie wilde dieren in Afrika. De leeuwen zijn gemiddeld groter dan in de rest van Afrika. Dit komt omdat dit gebied rijk is aan voedsel.

Gombe National park

Met een oppervlakte van slechts 56 vierkante kilometer is Gombe National Park het kleinste nationale park van Tanzania, maar de beroemde bewoners van primaten en de connectie met Jane Goodall hebben het wereldwijd bekendheid gegeven. Veel van de meer dan 100 chimpansees van Gombe zijn goed gewend, en hoewel het moeilijk kan zijn, is zweterig werk door steile heuvels en valleien te doorlopen, als je ’s morgens vroeg op pad gaat, zijn waarnemingen bijna gegarandeerd.

Naast het volgen van chimpansees, kun je wandelingen maken langs de oever van het meer en Jane’s oude chimpansee-voederstation, het uitkijkpunt op Jane’s Peak en Kakombe-waterval gaan bekijken.

Tarangire National park

Tarangire National Park is het park met de meeste olifanten ter wereld. In het droge seizoen kun je groepen tot wel 250 olifanten zien.  Daarnaast zijn er nog vele andere wilde dieren te zien die deze dag tot een topdag zullen maken. De Tarangire River en Lake Barunge zijn de belangrijkste bronnen van water in dit park. Hier kun je dan ook vaak vele dieren zien drinken.

Dieren houden veel van dit park vanwege de Tarangire River en de beroemde Baobab bomen. Deze elementen geven de olifanten de zekerheid van water in het droge seizoen.  De olifanten kunnen tot wel 6.000 kilo wegen. En zij hebben hun eigen techniek om het water uit de Baobab bomen te halen. U Tanzaniaanse gids kan u hier veel over vertellen!

Arusha National Park

Arusha National Park ligt op nog geen uur rijden vanaf het vliegveld Kilimanjaro International Airport.  Arusha National Park staat bekend om de vulkaan Mount Meru. Deze vulkaan heeft een hoogte van 4566 meter en wordt regelmatig beklommen. Het uitzicht is niet alleen spectaculair vanaf Mount Meru, maar de vulkaan zelf zorgt ook voor een prachtig uitzicht. 

Daarnaast kunt u in Arusha National Park vele van de meest uiteenlopende soorten exotische vogels spotten als je een ritje door het tropische regenwoud maakt. Het kleine park heeft maar liefst meer dan 400 soorten vogels. Voorbeelden hiervan zijn de prachtige Silvery- cheeked Hornbill en de Greater Flamingo. In sommige seizoenen zijn de meren in het park gevuld met duizenden flamingo’s, waaronder de Greater Flamingo te vinden is. Naast de grote meren kent het park mooie kraters, prachtige watervallen, bergen en grasvlaktes.

Verder staat dit park bekend om de zeldzame zwart-witte Colobus aap. Deze zwart-witte aap is te herkennen aan zijn lange staart en heeft zijn naam te danken aan zijn stompe duim. De naam “Colobus” komt van het Griekse “kolobos”, wat “stompje” betekent. Het bewonderen van deze zeldzame aap is dé attractie van dit park. De wandelsafari samen met de “Arusha ranger” is hier een populaire activiteit.  Een echte“wildlife ervaring”!

Lake Manyara National park

In Lake Manyara National Park wordt u omringd door prachtige natuur. Wanneer u het Manyara binnenkomt, wordt u onmiddellijk verwelkomd door tropische vogels te horen fluiten en apen te zien spelen in de prachtige jungle. In het Lake Manyara National Park heeft u een grote kans om  olifanten te ontmoeten in het zogenaamde “Woodland landschap”. Verder wordt dit bos dunner en langzaam veranderd het in het gras landschap.

Manyara Hippo Pool is een indrukwekkend spektakel waar veel nijlpaarden te vinden zijn die er vanaf de vroege ochtend tot laat in de avond zullen blijven. Verder is er een grote verscheidenheid aan wilde dieren te vinden in het park.

Mkomazi National park

Het nationale park Mkomazi is een spectaculaire wildernis in het noorden van Tanzania. In het noordwesten is de Kilimanjaro zichtbaar, de hoogste top van Afrika. In het zuiden vormen het Pare- en Usambaragebergte een dramatische achtergrond en in het noorden deelt het uitgestrekte Tsavo National Park in Kenia een grens met Mkomazi. Tussen deze twee aaneengesloten parken migreren grote kuddes olifanten , oryxen en zebra’s. Samen met Tsavo vormt het dan ook één van de grootste en belangrijkste beschermde ecosystemen op aarde.

Zwarte neushoorns en wilde honden

Het park is ook een toevluchtsoord voor de bedreigde zwarte neushoorn en wilde honden. Eén van de doelen van het park is dan ook om samen het aangrenzende Umba reservaat een zo goed mogelijke bescherming te bieden aan deze dieren. De zwarte neushoorns in Mkomazi Rhino Sanctuary (rond de 50) vormen bijna 30% van de totale populatie zwarte neushoorns in Tanzania. 

Het park is niet erg bekend bij de meeste toeristen die voor een safari naar Tanzania komen. Ook ligt het ver van de bekende routes van de overland trucks die groepssafari’s aanbieden. Dit geeft echter een extra charme aan Mkomazi. Het is er nooit druk en en de dieren gedragen zich natuurlijk. Daarnaast is het een goedkoper alternatief voor de bekende noordelijke nationale parken.