Skip to content
Unieke Tanzania reizen
Afspraak op locatie mogelijk!
Complete (droom)reizen

10 daagse Tanzania Safari

Ontdek de schoonheid van de nationale parken in het noorden van Tanzania. Nationale parken Arusha, Serengeti, Tarangire en Manyara, de Ngorongoro-krater is voor de meeste mensen een van de redenen om te komen. Bezoek Tarangire National Park, de thuisbasis van de hoogste concentratie wilde dieren in Afrika, waaronder de Big Five. Als je van olifanten houdt, moet je in Tarangire National Park zijn. Het staat bekend om zijn majestueuze Baobab-bomen en heeft de grootste concentraties olifanten ter wereld.

Deze privé safari biedt u de flexibiliteit om in uw eigen tempo te reizen, precies zoals u het wilt. Je hebt een privé-safarivoertuig en gids. De hotels die wij voor u hebben geselecteerd tijdens deze safari zijn van categorie A. Laat het ons weten als u meer luxe wilt. Wij hebben nog andere mooie accommodaties, die Zebra-safari’s voor u kan reserveren.

Dag 1: Aankomst Kilimanjaro Airport – Arusha

Bij aankomst op Kilimanjaro International Airport wordt u hartelijk ontvangen door een chauffeur van Zebra Safaris. Buiten bij het vliegveld ontmoet u de chauffeur, die u naar uw eerste uitgekozen accommodatie brengt. Dit is een aankomst dag en maaltijden zijn niet inbegrepen. 

U accommodatie bevindt zich rondom Arusha stad, waar u met open armen wordt ontvangen door het personeel met een welkom drankje.
Accommodaties : 

3 degrees Hotel : Destination 3 Degrees Hotel and Restaurant

Ambureni coffee lodge : Ambureni Coffee Lodge | Hotel Lodge in Arusha Tanzania

Forrest Hill carnival : foresthill.co.tz

Under the shade : Under the Shade Safari Lodge

 

 

Dag 2: Arusha National park

Na het ontbijt is er een programma-oriëntatiesessie. Rijd vervolgens naar Arusha National Park voor de eerste gamedrive, dit geeft je de kans om Flamingo’s, blauwe apen, giraffen, zebra’s, buffels te zien. Antilopen en het is de enige plek waar zwart-witte Colobus apen te zien zijn. Na de lunch, ga je een gewapende parkwachter vergezellen tijdens een natuurwandeling in de uitlopers van Mt. Meru. Laat je meevoeren door open graslanden waar u wrattenzwijnen, buffels, giraffen, antilopen en een verscheidenheid aan vogels kunt zien. In bosrijke gebieden van het park moet je uitkijken naar blauwe apen en de zwart-witte colobus. De apen wandeling wordt beëindigd bij watervallen. ‘s Avonds keert u terug naar Arusha voor diner en overnachting-FB.

Accommodaties:

3 degrees Hotel : Destination 3 Degrees Hotel and Restaurant

Ambureni coffee lodge : Ambureni Coffee Lodge | Hotel Lodge in Arusha Tanzania

Forrest Hill carnival : foresthill.co.tz

Under the shade : Under the Shade Safari Lodge

Dag 3: Tarangire National Park

Vandaag vertrek je na het ontbijt naar Tarangire National Park voor een game drive van een hele dag. De Tarangire River slingert door het park en de wilde dieren reizen lange afstanden; aangetrokken tot de enige permanente rivier van het gebied. De 1,096 vierkante mijl beschermde gebieden herbergen een grote verscheidenheid aan wild, zoals: gnoes, olifanten, zebra’s, gazellen, elanden gerenuks, leeuwen en luipaarden. Uitgestrekte graslanden, bestrooid met af en toe een acacia- of baobabboom, bieden de optimale omstandigheden voor het bekijken van wilde dieren. Vogelliefhebbers krijgen de kans om meer dan 500 vogelsoorten te zien, waaronder: yellow-collered lovebirds, Rufous-tailed weavers, Ashy starlings, Stocking-thighed ostriches en Kori bustards.  Lunchen doen we in het park, na de lunch rijdt u naar de lodge waar u tijd heeft om te ontspannen of een begeleide natuurwandeling te maken.

Accommodaties: 

Osupuko Tarangire Lodge – www.osupukolodges.com

Camp Angata Tarangire – www.angatacamps.com/tarangire

Dag 4: Culturele Ervaring

Na het vroege ontbijt bezoekt u een authentiek Masai-dorp: geweldige mogelijkheden om de lokale Masai te bezoeken en ermee te communiceren. Ga dan naar Losirwa Primary School voor een bezoek.  Middagstop in het toeristische dorp Mto wa Mbu. Tijdens je wandeling door het dorp kun je de manier van leven in deze landelijke gemeenschap observeren en genieten van een lunch bereid door een lokale familie met uitleg over de verschillende culinaire hoogstandjes en hoe ze worden gemaakt Het is leuk om de bananenplantage tour te doen of een fietstoer. U kunt dat bij ons reserveren, zodat u zeker bent van een gids. De eigenaar Sunday heeft opgeleiden gidsen om u mee te nemen door het dorp Mto wa Mbu/ Lake Manyara. Maar u kunt ook te plekken een tour reserveren. Na de culturelen ervaring gaat U naar uw volgende Lodge voor de mooie zonsondergang

Accommodaties:

Olea Africana Lodge Karatu – OLEA AFRICANA LODGE 

Motto cottage – Lake Manyara Motto Cottages

Baghayo Karatu – Baghayo Garden Suites

Country lodge – Country Lodge Karatu

Migombani Camp – Migombani Camp Tanzania

Dag 5: Lake Manyara National Park

Het nationale park dat je bezoekt, is een van de kleinere maar meest schilderachtige. Je kunt olifanten en enorme troepen bavianen in het bos zien en als je geluk hebt, zelfs boom klimmende leeuwen. Rond het enorme sodameer is een verscheidenheid aan dieren te vinden, zoals buffels, wrattenzwijnen, giraffen, gnoes, zebra’s en flamingo’s. De ondiepe Hippo Pool biedt uitstekende mogelijkheden om nijlpaarden waar te nemen, en je hebt een spectaculair uitzicht op de steile helling van Rift Valley.

Lake Manyara is een ideale locatie om game drives te combineren met leuke activiteiten, zoals een culturele tocht, mountainbiketocht of canopy walk. Zebra-safari’s kan een activiteit reserveren, zodat u zeker bent van een gids.

Accommodaties: 

Olea Africana Lodge Karatu – OLEA AFRICANA LODGE KARATU

Motto cottage – Lake Manyara Motto Cottages

Baghayo karatu – Baghayo Garden Suites

Country lodge – Country Lodge Karatu

Migombani Camp – Migombani Camp Tanzania

Dag 6: Serengeti National Park

Vandaag vertrekt u naar het Serengeti National Park. Het park staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en de locatie van de beroemde jaarlijkse migratie van meer dan een miljoen gnoes. Andere wilde dieren zijn zebra’s, gazellen, buffels, olifanten en giraffen, samen met roofdieren zoals leeuw, cheeta en luipaard. Ochtend- en middag game drives.

De migratie kunt u op meerdere plaatsen waarnemen, dat lig aan het jaargetij. We kunnen u accommodatie daaropaan passen.

Accommodaties: 

Mbugani Migration Camp – Mbugani Camps

Angata Central Camp – Angata Luxury tented camps

Serengeti Heritage Camp – Heritage Camps and Lodges

Lake Masek Tented lodge – Lake Masek Tented Lodge

Dag 7 en 8: Serengeti National Park

Deze twee dagen verkennen we Zuid of Noord-Serengeti afhankelijk van het seizoen (december-maart: zuidelijk en juni-oktober: noordelijk) met ochtend- en namiddag gamedrives op zoek naar migratie van gnoes, katachtige, nijlpaarden, gazellen en andere dieren.

Accommodaties:

Mbugani Migration Camp – www.mbuganicamps.com

Angata Central Camp – Angata Luxury tented camps

Serengeti Heritage Camp – Heritage Camps and Lodges

Lake Masek Tented camp – Lake Masek Tented Lodge

Dag 9: Ngorongoro Krater

Vroeg in de ochtend rijdt u naar het Ngorongoro Conservation Area. Deze ingestorte vulkaan is het belangrijkste kenmerk van het gebied en creëert een uniek ecosysteem met een grote verscheidenheid aan vegetatie. Geniet van de prachtige kleuren van de landschappen en de rijkdom aan dieren. De krater herbergt de hoogste concentratie wilde dieren in Afrika, zoals de olifanten, leeuwen, buffels, nijlpaarden en zelfs de zeldzame zwarte neushoorn. Dit is een van de beste plekken om alle Big Five te spotten. Het uitzicht vanaf de kraterrand over de kraterbodem is ongelooflijk. Vanwege zijn natuurlijke schoonheid wordt de Ngorongoro-krater gekozen als een van de zeven natuurlijke wonderen van Afrika.

Er zijn tal van activiteiten te doen in het Ngorongoro Conservation Area, zoals een bezoek aan een Maasai-dorp of de Elephant Caves. Zebra-safari’s kan ook een accommodatie aanbieden in de krater zelf. Prijzen in de Ngorongoro krater zijn duurder dan de overnachtingen buiten de krater.

Accommodatie: 

Olea Africana Karatu – OLEA AFRICANA LODGE KARATU

Motto Cottage – Motto Cottages

Baghayo karatu – Baghayo Garden Suites

Country lodge – Country Lodge Karatu

Dag 10: Luchthaven

Vrije ochtend om te ontspannen of te verkennen zoals je wilt. Uw chauffeur brengt u later naar de luchthaven van Kilimanjaro voor uw vertrekvlucht. Op dag 11 komt u weer thuis.

Verleng je je safari graag met een strandvakantie? Tanzania biedt perfecte paradijzen om te ontspannen na je safari, zoals Zanzibar, Pemba of Mafia.

Prijs informatie

10 daagse safari

2 personen

Laagseizoen (april, mei en november) = €3544 per persoon
Hoogseizoen (de rest van de maanden) = €3637 per persoon

*Kortingstarieven worden gebruikt voor personen onder de 14 jaar (worden berekend na uw aanvraag)

prijs inclusief:

-Alle transfers bij aankomst en vertrek.

-Alle overheidsbelastingen en -heffingen.

-Accommodaties

-Game drives door de nationale parken

-Luxe privé 4 × 4 Safari Jeep met uitklapbaar dak en grote ramen, speciaal ontworpen voor safaritochten

-Engelssprekende privégids tijdens de hele safari

-Alle tarieven om de parken te bezoeken, inclusief crater fees

-Alle kosten om de dorpen te bezoeken

-Ontbijt, lunch en diner tijdens uw safari (volpension), met uitzondering van dag 1, omdat u hoogstwaarschijnlijk ’s avonds aankomt

– 24/7 service van ons lokale kantoor in Tanzania en Nederland

-Vers drinkwater in de safari jeep

Prijs exclusief:

– Internationale vliegtickets.

– Reis en annulering verzekering.

– Reserveringskosten € 25. 

– PRC-test.

– Alle andere activiteiten zoals ballonvaart, fietsen huren, culturele tours.