Skip to content
Unieke Tanzania reizen
Afspraak op locatie mogelijk!
Complete (droom)reizen

9 daagse Tanzania Safari

Deze 9-daagse Tanzania Safari is onze bestseller! Wil je de drie mooiste parken van Noord-Tanzania zien, dan is onze 9-daagse safari de perfecte optie. Je begint je safari in het koninkrijk van de olifanten, Tarangire National Park. Bezoek de beroemde Serengeti, de thuisbasis van een overvloed aan dieren in het wild, evenals de indrukwekkende migratie van gnoes. En de opvallende Ngorongoro-krater, een natuurwonder met ‘s werelds hoogste concentratie dieren in het wild. Dit zijn twee van de zeven natuurlijke wonderen van Afrika die je kunt zien tijdens deze geweldige safari

Deze privé safari biedt u de flexibiliteit om in uw eigen tempo te reizen, precies zoals u het wilt. Je hebt een privé-safarivoertuig en gids. De hotels die wij voor u hebben geselecteerd tijdens deze safari zijn van categorie A. Laat het ons weten als u meer luxe wilt, wij hebben nog andere mooie accommodaties, die Zebra-safari’s voor u kan reserveren.

Dag 1: Aankomst Kilimanjaro – Arusha

Bij aankomst op Kilimanjaro International Airport wordt u hartelijk ontvangen door een chauffeur van Zebra Safaris. Buiten bij het vliegveld ontmoet u de chauffeur, die u naar uw eerste uitgekozen accommodatie brengt. Dit is een aankomst dag en maaltijden zijn niet inbegrepen. 

U accommodatie bevindt zich rondom Arusha stad, waar u met open armen wordt ontvangen door het personeel met een welkom drankje.

Accommodaties : 

Ambureni coffee lodge : Ambureni Coffee Lodge 

Under the shade : Under the Shade Safari Lodge

 

 

Dag 2 en 3: Tarangire National park

Vandaag vertrek je na het ontbijt naar Tarangire National Park voor een game drive van een hele dag. De Tarangire River slingert door het park en de wilde dieren reizen lange afstanden; aangetrokken tot de enige permanente rivier van het gebied. De 1,096 vierkante mijl beschermde gebieden herbergen een grote verscheidenheid aan wild, zoals: gnoes, olifanten, zebra’s, gazellen, elanden, gerenuks, leeuwen en luipaarden. Uitgestrekte graslanden, bestrooid met af en toe een acacia- of baobabboom, bieden de optimale omstandigheden voor het bekijken van wilde dieren. Vogelliefhebbers krijgen de kans om meer dan 500 vogelsoorten te zien, waaronder: yellow-collered lovebirds, Rufous-tailed weavers, Ashy starlings, Stocking-thighed ostriches en Kori bustards.  Lunch in het park en na de lunch rijdt u naar de lodge waar u tijd heeft om te ontspannen of een begeleide natuurwandeling te maken.

Accommodaties: 

Camp Angata Tarangire – www.angatacamps.com/

Osupuko Tarangire Lodge  www.osupukolodges.com

cheetah-591855_1920

Dag 4: Culturele ervaring

Na het vroege ontbijt bezoekt u een authentiek Masai-dorp: geweldige mogelijkheden om de lokale Masai te bezoeken en ermee te communiceren. Ga dan naar Losirwa Primary School voor een bezoek Middagstop in het dorp Mto wa Mbu. Tijdens je wandeling door het dorp kun je de manier van leven in deze landelijke gemeenschap observeren en genieten van een lunch bereid door een lokale familie met uitleg over de verschillende culinaire hoogstandjes en hoe ze worden gemaakt. Optioneel: Het is leuk om de bananenplantage tour te doen of een fietstoer. U kunt dat bij ons reserveren, zodat u zeker bent van een gids. De eigenaar Sunday heeft opgeleiden gidsen om u mee te nemen door het dorp Mto wa Mbu/ Lake Manyara. Maar u kunt ook te plekken een tour reserveren. Iets buiten het dorp gaat u naar de volgende Lodge voor de zonsondergang.

Accommodaties: 

Migombani Camp – Migombani Camp Tanzania

Dag 5: Serengeti National Park

Vandaag vertrekt u naar het Nationale Park Serengeti. Het park staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en de locatie van de beroemde jaarlijkse migratie van meer dan een miljoen gnoes. Andere wilde dieren zijn zebra’s, gazellen, buffels, olifanten en giraffen, samen met roofdieren zoals leeuw, cheeta en luipaard. Ochtend- en middag game drives.

 Accommodaties:

Serengeti Heritage Camp – www.heritagecampsandlodges.com

Lake masek Tented lodge – Lake Masek Tented Lodge

 

Dag 6 en 7: Serengeti National Park

Deze twee dagen verkennen Zuid-OF Noord-Serengeti is afhankelijk van het seizoen (december-maart: zuidelijk en juni-oktober: noordelijk) met ochtend- en namiddag gamedrives op zoek naar migratie van gnoes, katachtige, nijlpaarden, gazellen en andere dieren.

Accommodaties: 

Serengeti Heritage Camp – Heritage Camps and Lodges

Lake Masek Tented camp – Lake Masek Tented Lodge

Dag 8: Ngorongoro Crater

Vandaag vroeg in de ochtend dalen we af in de Ngorongoro Crater. Werelderfgoed en vaak het 8e wereldwonder genoemd, Ngorongoro is een ingestorte vulkaankegel, 10 bij 12 mijl in diameter. Door de permanente beschikbaarheid van gras en water worden de dieren het hele jaar aangetroffen. Ngorongoro is een van de meest spectaculaire jachtgebieden van Afrika en bevat een indrukwekkende verscheidenheid aan dieren in het wild, waaronder de zwarte manen leeuw, de zeer bedreigde zwarte neushoorn; kuddes gnoes, zebra’s, olifanten en nijlpaarden, We zullen genieten van een picknicklunch in de krater – Middagrit naar de lodge op tijd voor zonsondergang – Ontspan of maak een koffieplantagetour op het terrein.

Accommodaties : 

Marera Valley Lodge – www.mareravalley.com/

Baghayo karatu – Baghayo Garden Suites

 

Dag 9: Luchthaven

Vrije ochtend om te ontspannen of te verkennen zoals je wilt. Uw chauffeur brengt u later naar de luchthaven van Kilimanjaro voor uw vertrekvlucht. Op dag 10 komt u weer thuis.

Verleng je je safari graag met een strandvakantie? Tanzania biedt perfecte paradijzen om te ontspannen na je safari, zoals Zanzibar, Pemba of Mafia eiland.

Prijs informatie

9 daagse safari

2 personen

Laagseizoen (april, mei en november) = €3043 per persoon
Hoogseizoen (de rest van de maanden) = €3170 per persoon

*Kortingstarieven worden gebruikt voor personen onder de 14 jaar (worden berekend na uw aanvraag)

PRIJS INCLUSIEF:

-Alle transfers bij aankomst en vertrek.

-Alle overheidsbelastingen en -heffingen.

-Accommodaties

-Game drives door de nationale parken

-Luxe privé 4 × 4 Safari Jeep met uitklapbaar dak en grote ramen, speciaal ontworpen voor safaritochten

-Engelssprekende privégids tijdens de hele safari

-Alle tarieven om de parken te bezoeken, inclusief crater fees

-Alle kosten om de dorpen te bezoeken

-Ontbijt, lunch en diner tijdens uw safari (volpension), met uitzondering van dag 1, omdat u hoogstwaarschijnlijk ‘s avonds aankomt

– 24/7 service van ons lokale kantoor in Tanzania en Nederland

-Vers drinkwater in de safari jeep

PRIJS EXCLUSIEF:

– Internationale vliegtickets.

– Reis en annulering verzekering.

– Reserveringskosten € 25. 

– PRC-test.

– Alle andere activiteiten zoals ballonvaart, fietsen huren, culturele tours.