Skip to content
Unieke Tanzania reizen
Afspraak op locatie mogelijk!
Complete (droom)reizen

ZANZIBAR

Zanzibar

Zanzibar (Unguja) is het eiland met misschien wel de meeste excursie mogelijkheden van de hele Swahilische kust. De historische stad Stone Town, het uitgestrekte Jozani Forest en de schitterende onderwaterwereld maken dit eiland tot een ware belevenis.

Duik-en snorkelliefhebbers kunnen hun hart op Zanzibar flink ophalen. Met name de schitterende noordoostkust van het eiland staat bekend als een ideale locatie voor duik-en snorkelmogelijkheden. Voor de noordoostkust ligt het Mnemba Atoll, een ‘marine park’ dat van de overheid speciale bescherming krijgt. Het onderwater zicht op deze locatie kan oplopen tot wel zo’n 30 meter! Tijdens de duik-en snorkeltochten worden er in dit gebied vaak schildpadden en grote groepen dolfijnen gespot. Dat in combinatie met het felgekleurde koraal maakt duiken en snorkelen in deze omgeving een geweldige activiteit.

Stonetown

Een bezoek aan de historische stad Stone Town is een onvergetelijke beleving. U maakt kennis met de eeuwenoude cultuur, die een combinatie is van Afrikaanse en Arabische invloeden. U maakt kennis met de inwoners van de stad, de smalle steegjes vol met Afrikaanse winkeltjes, de groente- en kruidenmarkten en andere belangrijke, historische bezienswaardigheden. Vergeet ook zeker niet het geboortehuis van zanger Freddy Mercury te bezoeken. De wandelingen door de stad kunt u op eigen gelegenheid ondernemen, maar uiteraard hoort een excursie met begeleiding van een gids ook tot de mogelijkheden. Na uw excursie geniet u in één van de vele restaurants of barretjes van verse zeevruchten en heerlijke tropische cocktails.

Rondom Stone Town zijn ook tal van excursies mogelijk. Breng bijvoorbeeld samen met uw gids een bezoek aan één van de kruidenplantages in het binnenland van Zanzibar.

Jozani Forest

Jozani Forest is het enige Nationale Park op Zanzibar. Vergeleken met de andere Nationale Parken in Noord-Tanzania is Jozani Forest zéér klein, maar toch zeker een bezoek waard! Het is een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Zo vindt men hier meer dan 40 soorten vogels, prachtige flora en de bijzondere Zanzibar ‘Skyes’ aap die alleen op dit eiland voorkomt. Om het dierenleven in het park te beschermen worden alle excursies hier alleen uitgevoerd onder begeleiding van een deskundige gids.

Zanzibar of Unguja is een eiland aan de oostkust van Afrika dat bij Tanzania hoort. Samen met het nabijgelegen eiland Pemba vormt het eiland de semiautonome staat Zanzibar. Oppervlakte 1.666 km²

Resort: Fun Beach Resort Zanzibar
Je vertrekt in oostelijke richting naar Fun Beach Resort, ongeveer een uur en een kwartier rijden.

Zanzibar wordt het meest bezocht door toeristen daardoor is het ook een stuk drukker dan de eilanden Pemba en Mafia. Hou je van rust en mooie natuur dan is Mafia en Pemba zeker aan te bevelen. Op Mafia is er meer keuzen aan accommodaties dan op het eiland Pemba. Pemba is voor de echte rust zoekers. In alle lodge ’s, ontbreekt u niets aan comfort en goed eten